VERENIGINGSRAAD NPOB 15 OKTOBER: zaal libbeke, Lubbeek

Kort verslag van de verenigingsraad 15 oktober Lubbeek

VERENIGINGSRAAD NPOB 15 OKTOBER: zaal libbeke, Lubbeek

Geslaagde Verenigingsraad Natuurpunt Oost-Brabant- Kort Verslag 

Lubbeek 15 oktober

Afdelingen met vertegenwoordigers van 20 gemeenten in Oost-Brabant waren voor het eerst na corona weer in levenden lijve vertegenwoordigd op de jaarlijkse NPOB Verenigingsraad: Natuurpunt Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot, Begijnendijk, Rotselaar, Holsbeek, Leuven, Kortenberg, Kampenhout, Tervuren, Hoeilaart, Lubbeek, Bierbeek, Boutersem, Hoegaarden, Glabbeek, Zoutleeuw, Geetbets, Bekkevoort, Tielt-Winge.
Op de Verenigingsraad zijn alle vrijwilligers van Natuurpunt Oost-Brabant uitgenodigd. Samen bekijken zij de prioriteiten voor het komende jaar en overleggen rond thema’s die de vereniging aanbelangen.
 

In het plenair gedeelte werd het werkprogramma en de speerpunten NPOB 2022 voorgelegd, evenals een voorstel om te komen tot meer bovengemeentelijke samenwerking in werkgroepen en afdelingsoverstijgende netwerken. Daarna werd dieper doorgepraat in drie werkgroepen: versterking van de beleidswerking binnen NPOB, een werkgroep rond de reservatenwerking, de uitbouw van natuurgebieden en de start van de Academie Natuur en Landschap en een derde werkgroep rond de Campagne 20 jaar verder en de uitbouw van afdelingsoverstijgende werkgroepen en netwerken.

Het was een geslaagde verenigingsraad. De presentaties zullen op de website van Natuurpunt Oost Brabant geplaatst worden.
Wie mee wil werken in de afdelingsoverschrijdende werkgroepen en netwerken geeft een seintje: npob@natuurpunt.be 

 

Agenda en uitnodiging

Vorig jaar kon de verenigingsraad niet doorgaan. In 2021 hernemen we met deze traditie. Reserveer daarom vrijdagavond 15 oktober 2021.

We zullen het laten doorgaan in een ruime en goed verluchte zaal.

We zijn te gast bij NP LUBBEEK zaal libbeke, Gellenberg 16, (site gemeentehuis en politiezone). Blokkeer alvast deze datum in jullie agenda

Programma:

     - wat de campagne "NPOB 50 jaar terug, 20 jaar verder" zal brengen de volgende jaren

     - het werkingsprogramma 2022

     - intensere samenwerking over de afdelingsgrenzen heen

Daarnaast is er plaats voor verschillende parallelle sessie rond:

   - beleid

   - de reservatenwerking en de Academie Natuur en Landschap

    - brainstormen rond en opzetten van extra afdelingsoverstijgende werkgroepen

   - de campagne en ledenwerving

Deel dit gerust verder bij de actieve medewerkers van de afdelingen, de reservatenteams en de werkgroepen.

Om een idee te hebben van hoeveel mensen er zullen aanwezig zijn kan je je hier inschrijven, maar je mag uiteraard ook zonder inschrijving aanwezig zijn: klik hier

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
e-mail icon