Zondag 13 september 2015: Schapentocht Wijngaardberg in Rotselaar

In september 2005 en 2008 beleefden mens, dier en natuur echte hoogdagen bij de voorgaande edities van onze schapentochten. Wij gaan dit overdoen op zondag 13 september 2015. Ditmaal zullen de schapen ons opwachten op de Wijngaardberg om samen af te dalen onder begeleiding van de herder met zijn honden en hopelijk veel volgelingen.

Afspraak: we vertrekken vanaf 14u00 in één of meerdere groepen wandelaars vanaf de pastorie te Wezemaal richting Wijngaardberg, elke groep onder begeleiding van een Natuurpunt-gids die onderweg uitleg verschaft over de natuur, het reservaat en het beheer. Als alle groepen de schapen bereikt hebben, komt de ganse processie in beweging, bergafwaarts, richting dorpscentrum, opnieuw naar de pastorie toe, waar de schaapjes te grazen zullen worden gezet op de buitenweide van de pastorie.

[!] Voor de Wijngaardbergafdalers (en andere belangstellenden) zal er daar ook een natuurpuntcafé uitgebouwd zijn met drank en pannenkoeken, om de calorieën weer aan te vullen na de geleverde inspanning.

Info: Veerle Vervoort, 016 30 92 25, vervoort.veerle@gmail.com

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
e-mail icon