Afgelast: Walk For Nature in Houwaart t.v.v. Hageland Bos

Wegens Coronacrisis afgelast ook de uitgestelde datum van  20 september

Iedere Natuurbeschermer, Iedere Natuurpunter, elke Natuurpunt Afdeling reserveert de datum van zondag 26 april. Dan ben je met vrienden en kennissen, met je gezin of met je Natuurpunt Afdeling aanwezig op de Walk for Nature 2020 De Walk for Nature is een sterk merk van Natuurpunt Oost-Brabant en intussen een begrip geworden. De Walk werd voor het eerst georganiseerd in 2005. Duizenden mensen kwamen via de Walk for Nature in contact met concrete natuurprojecten binnen het werkingsveld van Natuurpunt Oost-Brabant. Vrijwilligers tonen hoe zij zich inzetten – en met resultaat – voor de toekomst van natuur. Deelnemers van de Walk leveren door hun deelname ook een bijdrage aan het concrete project.

De Walk 2020 zal het project Hagelands Bos ikn Houwaart en Rillaar in de kijker zetten. Dit past in het thema van aandacht voor bossen en bosuitbreiding, dat ook een bijzondere plaats zal krijgen bij de jubileumviering van 50 jaar Natuurpunt Oost-Brabant, Regionale Vereniging Natuur en Landschap. Het volgend nummer Natuur en Landschap  zal gedetailleerd ingaan op het project en het programma. De Walk for Nature wordt gegarandeerd een activiteit waar mensen met een hart voor natuur hun gading zullen vinden . Rond het Tienbunderbos op de grens van Houwaart (Tielt-Winge) en Rillaar (Aarschot) worden oude bossen door bosuitbreiding verbonden. Tienbunderbos wordt zo de kern van een nieuw, groter boscomplex: het ‘Hagelands Bos’. Dit project staat in de kijker op de Walk for Nature 2020 die op 26 april zal doorgaan.

 

Wegens Coronacrisis afgelast

Programma ( gedetailleerd programma verschijnt in e.k nr van Natuur en Landschap eind maart.
Voormiddag
Om 7u00 vroege vogelwandeling met ontbijt o.l.v. Gilbert Rymenants. Ontbijt verplicht vooraf inschrijven tot en met woensdag 22/4/2020 op Walkfornature@natuurpuntoostbrabant.be.
Vanaf 10u30 symposium ‘Hagelands Bos in perspectief’ . Gevolgd door een receptie
Namiddag
Vanaf 13u00 doorlopend o.m:

  • Start wandelingen van 6 en 9 km op aangeduide wandelcircuits met landschapsposten. Met een kinderzoektocht op de wandeling van 6km. Vertrekken kan tot 16u00.
  • Op de wandelingen landschapsposten met aandacht voor natuur en erfgoed.
  • Uitgebreid terras met hapjes en drankjes
  • Kinderanimatie:

Afspraak
Zaal St. Denijs, Haldertstraat 11 in Houwaart (fietsknooppunt 45-Hageland)
Wandelparcours niet geschikt voor buggy’s en rolstoelen.
Deelname: Bijdrage reservatenfonds aankoop natuurgebieden Hagelands Bos-Tienbunderbos  (Aarschot) en Hagelands Bos – Houwaartse Berg (Tielt-Winge):
Leden Natuurpunt : € 2 per persoon of € 4 per gezin.. Niet-leden: € 5 per persoon of € 10 per gezin.
Gratis: voor wie ter plaatse lid wordt.
De bezoekers die met de fiets naar de Walk For Nature komen, krijgen een attentie.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
e-mail icon