Vooraankondiging WALK FOR NATURE 2020 zo 26 april

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

WALK FOR NATURE 2020

Houwaart/Rillaar zondag 26 april 2020

Natuurpunt Oost-Brabant, Natuurpunt Aarschot, Natuurpunt Tielt-Winge en Natuurpunt beheerteam Hagelands Bos 

Samenvatting van het programma 
Voormiddag
7u00 - 10u00: vroege vogelwandeling met ontbijt
10u30 - 12u00: Symposium ‘Het Hagelands Bos’ met aansluitend receptie
Namiddag
13u00 - 18u00
• Wandelingen op aangeduide routes van 5 en 10 km met verschillende landschapsposten (bosuitbreiding/recente bebossing, oude steengroeves (schollenkot), solitaire bijen, wijn in het Hageland,…)
• Fietstochten van 15 en 30 km langs verschillende natuurgebieden in de Hagelands Vallei
• Uitgebreid terras met hap en tap
• Kinderanimatie:
• Bushcraften for kids
• Fietsbehendigheidsparcours
• Springkastelen
• Grime
Afspraak: zondag 26 april 2020, vanaf 7u00 tot 18u00 Zaal Sint-Denijs en gemeentelijk speelterrein, Haldertstraat 11, Houwaart, Tielt-Winge !
aan fietsknooppunt 45 krijgen alle fietsers een beloning
 
VOORAANKONDIGING Hagelands Bos - Tienbundersbos en Keerskotbos.
 De Walk for Nature is een sterk merk van Natuurpunt Oost-Brabant en intussen een begrip geworden. De Walk werd voor het eerst georganiseerd in 2005. Duizenden mensen kwamen via de Walk for Nature in contact met concrete natuurprojecten binnen het werkingsveld van Natuurpunt Oost-Brabant. Vrijwilligers tonen hoe zij zich inzetten – en met resultaat – voor de toekomst van natuur. Deelnemers van de Walk leveren door hun deelname ook een bijdrage aan het concrete project. De Walk 2020 zal het project Hagelands Bos in de kijker zetten. Dit past in het thema van aandacht voor bossen en bosuitbreiding, dat ook een bijzondere plaats zal krijgen bij de jubileumviering van 50 jaar Natuurpunt Oost-Brabant, Regionale Vereniging Natuur en Landschap. Het volgend nummer van dit tijdschrift zal gedetailleerder ingaan op het project en het programma. Met deze vooraankondiging nodigen we de Natuurpunt-afdelingen, wandelclubs, andere verenigingen en lezers van Natuur en Landschap nu reeds uit om deze datum in hun eigen programma en agenda op te nemen. De Walk for Nature wordt gegarandeerd een activiteit waar mensen met een hart voor natuur hun gading zullen vinden en ook alle leden en afdelingen binnen het werkingsgebied van Natuurpunt Oost-Brabant ten zeerste welkom zijn. Rond het Tienbunderbos op de grens van Houwaart (Tielt-Winge) en Rillaar (Aarschot) worden oude bossen door bosuitbreiding verbonden. Tienbunderbos wordt zo de kern van een nieuw, groter boscomplex: het ‘Hagelands Bos’. Dit project staat in de kijker op de Walk for Nature 2020 die op 26 april zal doorgaan.
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
e-mail icon