Nieuwsbrief NPOB

editie 30 augustus 2011

Regionale vereniging voor Natuur & Landschap

GeefomNatuur

Zondag 4 september 2011: Lustrumactiviteit Koeheidedag

Een hele dag in en over het natuurreservaat de Koeheide met info over fauna en flora van de Koeheide, infostands rond natuur, Natuurpunt in Bertem en Leuven, vele themawandelingen op de Koeheide.

10u00 - 17u00: gegidste thema- en natuur- en landschapswandelingen (10 tot 15 km)
11u00: gegidste grote landschapswandeling (15 km)
11u00 en 15u00: Avon(a)tuurtochten door de Jeugdbond voor Natuur en Milieu
Plaats: tenten Bertemse Heideweg Bertem
Info: Eddy Macquoy, 0485 41 21 99 - info@koeheide.be

Deze Koeheidedag is één van de mijlpaalactiviteiten die de werking van Natuurpunt Oost-Brabant en haar bijdrage tot biodiversiteit in de kijker stelt. Al 40 jaar maakt Natuurpunt Oost-Brabant verschil in het landschap van onze regio Ook voor de Koeheide kan worden aangetoond hoe door de inzet van Natuurpunt Oost-Brabant en de plaatselijke beheerteams het landschap er mooier en anders uitziet, er meer en een verscheiden biodiversiteit is, meer ‘natuur voor iedereen’.

Wandelaars kunnen individueel of in groep kennis maken met de Koeheide.

Locatie: tenten aan de Bertemse Heideweg in Bertem. De Bertemse Heideweg is een zijstraatje van de (doodlopende) Oude Baan. Fietsers kunnen hun fietsen stallen in de weide met de tenten aan het vertrekpunt. Auto's parkeren best op de Oude Baan of op de parking van Café D'aa Boan, Oude Baan 88.
Van 10u00 tot 17u00: doorlopend gegidste thema- en natuur- en landschapswandelingen (5 tot 10 km). Deze gegidste wandelingen duren 2 uur. Om 11u00 vertrekt er een gegidste grote landschapswandeling van 15 km.
We maken kennis met de fauna en flora van de Koeheide, de levendbarende hagedissen, hazelwormen, het landschap, de schapen en het beheer van de Koeheide.
Zelf gaan wandelen met wandelplan en/of fotozoektocht kan ook. Er worden wandelingen uitgezet met een duidelijke markering (4 tot 5 km).
Avon(a)tuurtochten voor kinderen: georganiseerd door de Jeugdbond voor Natuur en Milieu. Er worden twee tochten voorzien met start om 11u00 en om 15u00
En verder: een hapje en een drankje, wilde kruidensoep, volkoren boterham met kaas en bieslook, assortiment zeemzoete taarten....verkrijgbaar de hele dag door.
Info: Eddy Macquoy, 0485 41 21 99 of info@koeheide.be
Website Koeheide: http://www.koeheide.be/koeheidedag.htm
Artikel in Natuur & Landschap: klik hier


Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de actieve medewerkers, werkgroepen, beheerteams binnen de regionale vereniging NPOB. Deze nieuwsbrief verschijnt minstens eenmaal per maand vlak na de vergadering van de raad van bestuur NPOB (1° vrijdag van de maand), behoudens extra edities.

Indien u deze nieuwsbrief niet wenst te ontvangen, gelieve een mail te sturen naar christine.daenen@natuurpunt.be met vermelding 'Uitschrijven Nieuwsbrief'