nieuwsbrief

Nieuwsbrief NPOB

editie 12 maart 2010

Regionale vereniging voor Natuur & Landschap

GeefomNatuur

Walk for Nature 18 april (Meldert) en 25 april (Haacht) komt dichterbij. Daarom een oproep aan de afdelingen voor groepsdeelname, medewerking en voorbereiding 

Walk for nature
De Walk for Nature is ondertussen een bekend concept geworden van Natuurpunt Oost-Brabant. Het is een evenement waar iedereen letterlijk in beweging komt voor een rijkere natuur. Walk for Nature laat mensen samenlevingsbreed op een ontspannende manier kennismaken met biodiversiteit, natuurbeheer en landschapszorg in de praktijk. 2010 is het Internationaal jaar van de biodiversiteit. De Walks vormen hefboomactiviteiten voor dit internationaal jaar waarop geen enkele NP-afdeling mag ontbreken. Neem daarom de Walks op in jullie afdelingsprogramma en komt als afdelingsactiviteit naar de beide walks. De Walk in Hoegaarden van 18 april is ook de startdag van de Week van de aarde met in de voormiddag het symposium: Internationaal jaar van de biodiversiteit. Natuur- en landschapsversterking: van lokale inzet tot Europees perspectief. In de namiddag kan het brede publiek kennismaken van hoe concreet aan biodiversiteit kan gewerkt worden. Een week later op 25 april sluit de Walk in Haacht de Week van de aarde af en toont hoe concreet aan biodiversiteit gewerkt wordt in de Leibeekvallei.

Kom met je afdeling en met vrienden en kennissen in groep naar deze activiteiten!

Er wordt heel veel volk verwacht in Meldert en Haacht. Samen met heel wat vrijwilligers uit het Natuurpunt weefsel bieden we deze mensen een topbelevenis. De organisatoren kunnen nog steeds extra vrijwilligers die willen meewerken bij de voorbereiding of die dag inzetten. Een reeks mensen meldde zich ondertussen voor medewerking. Deze oproep geldt voor voorbereiding van het evenement maar ook medewerking op de dag zelf. Vele handen maken licht werk. Aanmelden voor Meldert: natuurpunt@velpe-mene.be of voor Haacht: natuurpunt.haacht@skynet.be. Ondertussen hebben we al heel wat ervaring met het organiseren van Walks for Nature waar mensen nog jaren van nagenieten.

Programma: www.walkfornature.be 


Aankondiging Fotowedstrijd GeefomNatuur

Medio April zal op de website www.natuurpuntoostbrabant.be de fotowedstrijd GeefomNatuur voorgesteld worden waarvoor tot eind september 2010 foto’s ingewacht worden rond biodiversiteit en landschap. Voor de fotowedstrijd worden 2 categorieën voorzien, nl. foto’s uit beheerde natuurgebieden en foto”s van het platteland en stad en dorp.


Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de actieve medewerkers, werkgroepen, beheerteams binnen de regionale vereniging NPOB. Deze nieuwsbrief verschijnt minstens éénmaal per maand vlak na de vergadering van de raad van bestuur NPOB (1° vrijdag van de maand), behoudens extra edities.

Indien u deze nieuwsbrief niet wenst te ontvangen, gelieve een mail te sturen naar christine.daenen@natuurpunt.be met vermelding 'Uitschrijven Nieuwsbrief'