nieuwsbrief

Nieuwsbrief NPOB, regionale vereniging voor Natuur & Landschap

editie 23 oktober 2006 - extra nieuwsbrief

Inhoud:
UITNODIGING AAN ALLE MEDEWERKERS NP-BEWEGING, PERS EN POLITICI

UITNODIGING AAN ALLE MEDEWERKERS NP-BEWEGING, PERS EN POLITICI

UITNODIGING AAN PERS, BELEIDSMAKERS OP FEDERAAL, VLAAMS, PROVINCIAAL EN GEMEENTELIJK VLAK EN NP- BEWEGINGSMENSEN: KOM OP ONZE UITNODIGING GRATIS MET NATUURPUNT NAAR DE AL GORE KLIMAATFILM ‘AN INCONVENIENT TRUTH’ OP MAANDAG 30 OKTOBER OM 19U30 IN KINEPOLIS BRUSSEL (HEIZEL).  DE FILM IS GRATIS MAAR VOORAF INSCHRIJVEN bij Natuurpunt IS NOODZAKELIJK VOOR DONDERDAG 26 OKTOBER VIA WEBSITE NATUURPUNT  

Kom met NP gratis naar de klimaatfilm van Al Gore ‘ An Inconvenient Truth en breng de parlementsleden, gemeenteraadsleden en milieuambtenaren uit je provincie/gemeente mee!

Natuurpunt  en Natuurpunt Oost-Brabant, regionale Vereniging voor Natuur en Landschap roepen  op om op maandag 30 oktober met zoveel mogelijk NP-bewegingsmensen, ambtenaren, pers, politici en andere decision-makers af te zakken naar Kinepolis Brussel om aan te tonen dat de klimaatverandering een ernstig probleem is.

Politici overtuigen is een tip uit de film “An Inconvenient Truth”. Die schetst aan de hand van het persoonlijke verhaal van de vroegere Amerikaanse vice-president Al Gore, een beeld van de huidige stand van kennis over het broeikaseffect..

Hoe weten we wat we weten? Wat is de menselijke bijdrage aan klimaatverandering? Wat is de impact vandaag en morgen? Het komt allemaal zeer overtuigend en vooral zeer mooi en boeiend in beeld. Het had misschien hier en daar wat minder melodramatisch gekund, maar het is toch een niet te missen film - al is het maar voor de schat aan tips over hoe we zelf aan de slag kunnen.

De film laat niemand koud. Het is ook een mobiliserende film. Mobiliseer politici is een van de tips uit de film. En dat deed mevrouw Margaretha Guidone uit Kapellen. Ze zag de film en schreef direct alle Vlaamse politici aan om samen naar de film te gaan. Ze kreeg heel wat reacties en vroeg aan Natuurpunt om haar te helpen bij de organisatie. Natuurpunt wil dit persoonlijk initiatief van een burger die zich betrokken voelt bij de toekomst van de planeet steunen. Dit kadert trouwens helemaal in het model van Natuurpunt om mensen kansen te geven samen te werken aan de toekomst van natuur en landschap en van onze planeet en individuele machteloosheid om te zetten in efficiënte maatschappelijke betrokkenheid.  Ook Kinepolis helpt mee. Maandag 30 oktober kan je in Kinepolis Brussel gratis die film zien, in bijzijn van een hele resem federale, Vlaamse en lokale politici en andere beleidsmakers.

We weten dat het kort dag is maar we roepen onze afdelingsmensen op niet alleen aanwezig te zijn maar ook nog de beleidsmakers uit hun omgeving actief aan te spreken

Praktisch 

Meer info

 


Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de actieve medewerkers, werkgroepen, beheerteams binnen de regionale vereniging NPOB. Deze nieuwsbrief verschijnt minstens éénmaal per maand vlak na de vergadering van de raad van bestuur NPOB (1° vrijdag van de maand)

Indien u deze nieuwsbrief niet wenst te ontvangen, gelieve een mail te sturen naar christine.daenen@natuurpunt.be met vermelding 'Uitschrijven Nieuwsbrief'

naar boven