Fotowedstrijd Gete in Beeld

Foto-excursie 'Gete in beeld' tijdens
'Ontdek natuur en landschap in de Getevallei' op zondag 25 mei 2014: meer info


Heb jij mooie foto’s van de Grote en de Kleine Gete? Trek je graag de valleien in? Doe dan mee aan de fotowedstrijd van Regionaal Landschap Zuid-Hageland (RLZH) in samenwerking met Natuurpunt Oost-Brabant en Het Vinne. Richt je lens op de brede waaier van kwaliteiten die de Getevallei te bieden heeft.

5 categorieën

Trek je wandelschoenen aan en zoom in op de Getevallei, van Hoegaarden, Landen en Tienen tot Linter, Zoutleeuw en Geetbets. PS: Noteer zeker waar je je foto’s trekt!

Onderwerpen in deze categorieën komen aan bod:

  • Recreatie en ontspanning: wandelen, fietsen, lopen, of wie weet, een uiltje knappen in de zon… de mens die terug op adem komt langs de Gete
  • Landbouw: activiteit op de akkers of rustige herkauwers in frisgroene weilanden, dromerige bloesems en later takkenvol fruit
  • Biodiversiteit: duikel je een kamsalamander of kaasjeskruiddikkopje achterna of vergroot je een moerasvergeet-mij-nietje uit?
  • Rijk verleden: watermolens, grootse kasteelhoeves en kapelletjes in natuursteen, maar ook statige hoogstamboomgaarden en bloeiende meidoornhagen vertellen het levensverhaal van het landschap
  • Water in het landschap: de Getes vormen natuurlijk de slagaders van de streek, maar wat denk je van de beken, grachtensystemen, het Vinne of waterrijke natuur?

Deelnemen?

Lees eerst en vooral het reglement door. Stuur je foto’s op naar info@rlzh.be via www.wetransfer.com, of op een CD-ROM naar RLZH vzw, Schoolpad 43, 3300 Hakendover. De wedstrijd loopt tot 1 november 2014, waarna de jurering plaatsvindt.

Prijzen

Er is een hoofdprijs voor elke categorie (lekker uit eten gaan, overnachten in, of zelfs vliegen boven de Getevallei!) én een extra Natuurpuntprijs!

Noteer alvast 12 december in je agenda: de gezamenlijke prijsuitreiking van de 'Gete in Beeld' en de natuurfotowedstrijd van Het Vinne wordt feestelijk opgeluisterd in de Vinnehoeve.

De winnende foto’s gaan daarna op rondreis door de 6 Gete-gemeenten! Meer info volgt in het najaar.

Foto-excursies

Maar dat is niet alles! Heb jij een hart voor natuurfotografie of wil je net de kneepjes van dat vak beter leren kennen? Schrijf je dan in voor een begeleide foto-excursie in de mooiste Natuurpuntpareltjes van de Getevallei.

Deze gaan door op:

  • Zondag 25 mei om 14u15 in Doysbroek-Viskot (Drieslinter) o.l.v. Jeroen Mentens: max. 30 deelnemers, inschrijven via klara.hermans@rlzh.be. Deze foto-excursie maakt deel uit van de wandelactiviteit Getevallei van Natuurpunt Zoutleeuw en Natuurpunt Linter, vanaf 14u op het Stationsplein van Drieslinter (meer info: klik hier of Nicole Smeyers - 0497 43 40 87 - nsmeyers@skynet.be)
  • Zondag 29 juni in Rosdel-Schoorbroekvallei (Hoegaarden): max. 25 deelnemers, tijdstip nog te bepalen, inschrijven via klara.hermans@rlzh.be
  • Zondag 24 augustus in Aronst Hoek (Geetbets): max. 25 deelnemers, tijdstip nog te bepalen, inschrijven via klara.hermans@rlzh.be

Je voorziet best aangepaste kledij, een degelijk fototoestel en wat technische basiskennis over fotografie en je fototoestel.

Meer info

Bel RLZH op 016 81 55 49 of mail naar klara.hermans@rlzh.be. Hou de website in de gaten voor meer details over de prijzen en de details van de foto-excursies!

Organisatie:

In samenwerking met:

Met steun van:

     

'Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland'