Carmi Schoenen, partner in natuur sinds 1997

Carmi Schoenen partner in natuur sinds 1997

Structurele Samenwerkings- en Sponsorovereenkomst 2005-2009 tussen Carmi en Natuurpunt Oost-Brabant

Op 6 februari 2006 werd een samenwerkings- en sponsoringsovereenkomst voor de periode 2005-2009 gesloten tussen Carmi vertegenwoordigd door Werner Decremer en Natuurpunt Oost-Brabant , regionale vereniging voor Natuur en Landschap vzw vertegenwoordigd door Hugo Abts.
Daarmee bevestigt Carmi de samenwerking "als partner in Natuur" die reeds tot stand kwam in 1997. Reeds sinds 1997 sponsort Carmi wandelingen, activiteiten en aankoopprojecten van Natuurpunt binnen Oost-Brabant. In deze periode heeft Carmi het Hamsterproject in de Mene-Jordaan en Rosdel mee ondersteund. Ook de Carmi-wandelfolder is hier een voorbeeld van.
Carmi wil deze samenwerking verderzetten. Voor de periode 2005-2009 zal Carmi een bedrag van 28 000 investeren in een extra- impuls voor de aankoop van natuurgebieden in de Midden-Dijlevallei vnl Boortmeerbeek met Pikhakendonk en het Broek. Dit bedrag zal ter beschikking gesteld worden van het aankoopproject 3903 voor Boortmeerbeek bij Natuurpunt-Beheer. Hierdoor zullen de reservaten in de Brabantse Dijlevallei met 20 25 additionele hectaren kunnen uitgebouwd worden. Ook de grote publieksactiviteiten 2006 binnen NPOB zullen door Carmi worden ondersteund.
NPOB, regionale vereniging voor natuur en landschap in Oost- en Midden-Brabant beschouwt het als haar opdracht gestalte te geven aan natuur n landschap met en voor iedereen. Natuur en landschap is een kans voor een streek en biedt een kader om mensen zelf mee te laten werken aan de verbetering van hun leefmilieu. Als Regionale Vereniging voor Natuur en Landschap heeft NPOB haar zetel in Leuvensestraat nr 6 te Kessel-Lo. Binnen het werkgebied zijn er 30 gemeenten en 20 afdelingen met circa 7000 leden. In dit gebied wordt door NP 90 natuurgebieden beheerd met een totale oppervlakte van circa 1500 ha
Carmi is een ruime familiewinkel en biedt een gecombineerd aanbod van schoenen en kleding, met de nadruk op merken uit het midden- en hoger segment. De klant kan er kiezen uit een volledig persoonlijke bediening, of kan zelf het aanbod ontdekken. "Carmi partner in natuur sinds 1997" heeft winkels te Zemst, Korbeek-Lo en Aubel. Carmi is meer dan schoenen, vandaar oa de samenwerking met Natuurpunt-Oost-Brabant.

Carmi 10 jaar: Historisch overzicht van de samenwerking tussen Natuurpunt Oost-Brabant en Carmi

1998
- Dankzij de financiële steun van Carmi werd er in 1998 een gebied van 5 ha toegevoegd
aan het natuurgebied van de Mene- en Jordaanvallei. Een permanente wandeling werd hier uitgestippeld
- 4 oktober: 3 wandelingen in Hoksem, Meldert en Babelom met 253 deelnemers

1999
- 26 september: wandeling doorheen Meldertbos en Rosdel

2000
- Aankoop gebied met inrichting van een eigen Carmi-wandeling
- Wandelkaart met 5 wandelingen:
• Wijngaardberg te Rotselaar
• Mene- en Jordaanvallei te Hoegaarden
• Bos van Aa te Zemst
• Kastanjebos te Herent
• Molenheide te Aarschot

2002
- Wandelkaart:
• Heibos te Hoeleden,
• Pikhakendonk te Boortmeerbeek,
• Lintbos- en Kanaalwandeling te Grimbergen,
• Molenbeekvallei te Pellenberg en Lovenjoel,
• Dassenaarde te Diest

2003 en 2004
- Kleurenfolder met voorstelling Carmi, Natuurpunt Oost-Brabant en programma en data activiteiten
- Exclusief programma voor Carmi klanten
• Gevederde spoken
• Natuurleerpad voor en met kinderen
• Vroege vogels
• Nacht und Nebel tocht
• Een artistieke kijk op de natuur

2006
- Overeenkomst tussen Carmi Schoenen en Natuurpunt Oost-Brabant betreffende samenwerking en sponsoring voor de periode 2005- 2009: Carmi zal een bedrag van 28 000 investeren voor aankoop van gebieden in de Dijlevallei te Boortmeerbeek en in tweede orde de Brabantse Midden-Dijle

2007
- wandelkaart met 5 wandelingen
Laekdal te Tremelo
Mene- en Jordaanvallei vallei te Hoegaarden
Boortmeerbeeks Broek
Aronst Hoek te Geetbets
Koeheide te Bertem

Links

- Website Carmi Schoenen
- Website Carmi partner in natuur sinds 1997